СЕГА Е МОЖНО ДА ИМАТЕ ЗГЛОБОВИ КАКО ВО МЛАДОСТА!

Објавено на:

Виолета Јовановска: По лекувањето на ЗГЛОБОВИТЕ, можам да направам дури и шпага!


Денес ќе ви раскажеме интересна приказна којашто покажува дека понекогаш се случуваат чуда. Всушност, најновите достигнувања во науката честопати се вистинската причина за нив. Нашиот дописник ја интервјуираше 80-годишнита Виолета Јовановска, која долго време страда од артроза на коленото. Но сега, благодарение на современото лекување, таа може да седи во позиција со скрстени нозе или да прави шпага! Постарата госпоѓа сега изгледа одлично благодарение на нејзината енергија и силен дух, а вооедно се согласи да ни даде интервју и да ни ја покаже својата флексибилност!


Виолета Јовановска е родена во Тетово. Таа е типична пензионерка. Родена е непосредно пред војната. По завршувањето на основното училиште, завршила средно медицинско училиште. Работела како медицинска сестра во армијата и била целосно посветена на работата. За својата работа има добиено признанија од државата. Виолета Јовановска ја напуштила армијата и се преселила во Гостивар, каде што започнала да работи во фабрика за тули. Доживеала и видела многу – туркала количка до печките, работела во зима на студ додека печката греела зад неа. На -15 степени пред неа и +60 зад неа.

Воената служба и напорната работа неизбежно влијаеле врз здравјето на оваа жена. Имала многу повреди и болки, но зглобовите и биле најголем проблем од сѐ. Болката ја потсетувала на суровите услови во касарната, студот и влагата. Се разбира, тука е и макотрпната работа во фабриката за тули.


Од тогаш, Виолета Јовановска развила артроза на зглобовите на коленото. Краток период успеала некако да се справи со проблемот. Одела на лекар (додека можела да се движи), внимателно ги следела сите препораки и рецепти, се мачкала со масти, пиела напитоци и сѐ што и препишувале. Но, болеста напредувала. Секој чекор и предизвикувал солзи од острата болка што ја чувствувала. На 70-годишна возраст, таа се откажала и останала да лежи во кревет.

„Повеќе не можев да го поднесам тоа страдање.“ - ѝ признала постарата пензионерка на нашата дописничка. „Мислев дека подобро ќе биде да легнам и да го напуштам овој свет.“

Како ветеранка и наградувана медицинска сестра, ѝ била понудена операција со цел оштетените зглобови да ѝ бидат заменети со вештачки по поповолни услови. Сепак, цената на операцијата ги надминувала нејзините финансиски можности.

„Немав толку пари. Но, се плашев и од самата операција. Знаете, 75 години е сериозна возраст. Одлучив дека што треба да се случи, ќе се случи.“ - се присетува Виолета Јовановска.

И тогаш, тоа што се случило е она што таа сè уште го смета за чудо. Случајно слушнала од сосед дека пристигнал многу познат доктор со голрмо искуство од странство кој многу лесно ја лекувал секоја болест на зглобовите – остеоартритис, артритис итн. Дека тој имал чудесен гел што ги кревал луѓето од инвалидските колички за еден месец. На пример, овој лекар излечил роднина на градоначалникот, човек кој десет години бил во инвалидска количка.

„Ја повикав ќерка ми веднаш. Таа живее во Тетово. Дојде, го контактираше докторот и тој се согласи да ми помогне.“ – се присетува Виолета Јовановска.

И тогаш се случило чудо. Овој лекар почнал секој ден да оди во домот на Виолета и ја мачкал со овој лековит гел. Четири недели подоцна, таа успеала да стане од нејзината инвалидска количка и сама да оди на лекар. По шест недели, зглобовите на Виолета Јовановска целосно заздравеле од остеоартритис. Рендгенскиот тест го потврдил тоа.


Одлево: рендгенската снимка на десното колено на Виолетова Јовановска, 75 години. Ткивото на 'рскавицата е речиси целосно уништено. Препорака на лекарите е зглобот да го замени со вештачки.
Оддесно: рендгенската снимка на десното колено на Виолета Јовановска после лекувањето со гелот Nautobone.


Но, ова не е крајот на нашата приказна!„После третманот, почувствував дека нозете ми се како нозете на младата медицинска сестра што беше во армијата! Почнав да спортувам – нешто што не сум го правела 40 години. Отпрвин започнав со поедноставни движења. Еден месец подоцна почнав да трчам, па почнав да скокам со јаже.“


„И тогаш решив да пробам шпага! Вежбав еден месец и успеав! Немав болка во коленото. Моите зглобови беа како нови! Многу сум му благодарна на докторот.“Од редакцијата:

Го дознавме името на лекарот што ја лекувал Виолета Јовановска. Се покажа дека станува збор за д-р Сашо Кипровски, кој е искусен специјалист со 30 години практично искуство. Се сретнавме со д-р Кипровски и тој ни раскажа за неговиот лек.

Д-р Сашо Кипровски

Практичар, доктор и професор. Основач на модерната кинезитерапија – алтернативен (за неврологија и ортопедија) метод на лекување на хронични заболувања и повреди на мускулно-скелетниот систем што не се фокусира на лекови и носење корсети, туку на внатрешните резерви на организмот и разбирање на пациентите за сопственото тело.

Д-р Кипровски, кажете ни повеќе за производот што го користите.

Ова е производот. Nautubone Ова е терапевтски гел што им овозможува на луѓето да заборават на болките во грбот и зглобовите за најкус можен рок, буквално во рок од 4 дена и да излекува многу сложени случаи во рок од неколку месеци. Состојките ги има само на Шар Планина, а беа потребни десетици, дури и стотици години за да се развие рецептот, чие што создавање во денешно време би не чинело милиони.

Како работи овој магичен гел?

Нема магија, нема чудо – тоа е само наука. Главната состојка на производот е екстрактот од Symphytum officinale: ова е растение што им помага на елените за растење на роговите. Со други зборови, помага при создавањето на нова коска. Еленот постојано јаде стотици видови на лековити билки и целата лековита моќ на растенијата се акумулира во неговите рогови. Можете ли да ја замислите биолошката моќ на тој механизам? Досега не е откриено ништо во природата што е поефикасно за обновување на ткивото на 'рскавицата од зглобот. Покрај тоа, Symphytum содржи природен хондроитин и глукозамин, коишто им помагаат на зглобовите да се ослободат од болката и враќање на нивната функција. Во комбинација со екстракти од други корисни билки од Шар Планина, придонесуваат за ефективноста на производот. Мислам дека не е потребно да се зборува за придобивките од билките собрани на Шар Планина.

Дури и едно нанесување е доволно за активирање на повеќе од 930.000 клетки што се директно вклучени во циркулацијата. И така секој пат. Ова е клучно во лекувањето.

Звучи импресивно. Можете ли да ни објасните што значи ова за обичните луѓе кои се справуваат со болести?


Значи дека средновековните лекови остануваат во минатото, а вие ќе може да ја излекувате својата болест дома за еден или два месеци. Nautobone не замрзнува или отрпнува, туку го „рестартира“ телото на клеточното ниво. Ја елиминира причината за самата болест и ги враќа зглобовите во нивната оригинална нормална состојба. Пациентот не само што се ослободува од симптомите, туку ја отстранува и причината којашто е ослабена со текот на времето, како и дегенерираното ткиво на 'рскавицата на зглобот.

Од првиот ден Nautobone го поткренува системот за регенерација на телото. Во исто време ја елиминира самата болка и веднаш ќе почувствувате олеснување. Лекувањето завршува по 1-2 недели, но најважно е да се спречи повторувањето на болеста, така што тоа треба периодично да се повторува.


1. Недостаток на исхрана во зглобот. Ткивото на 'рскавицата се уништува.
2. Обновување на 'рскавичното ткиво на зглобот после 2 недели употреба на Nautubone.
3. Обновување на 'рскавичното ткиво на зглобот по 3 недели употреба на Nautubone.
4. Здрав зглоб по еден третман на лекување со Nautubone.

– Рендгенските снимки подолу ја покажуваат типичната слика за заздравувањето на зглобот на коленото.


– Со Nautobone може да ги лекувате вашите болки дома во рок од еден или два месеци. Nautobone не замрзнува и не отрпнува, туку го „рестартира“ телото на клеточното ниво. Ја елиминира причината за самата болест и ги враќа зглобовите во нивната оригинална состојба.

Рековте дека Nautobone може да ја излечи истата болест за 4-6 недели. Каде можеме да го купиме овој гел?


Можам со задоволство да кажам дека Сојузот на лекари конечно го забележа овој наш прекрасен производ и започна програма за дистрибуција на Nautobone со наградна игра .
Промотивната цена на Nautobone е 138 денари за едно пакување. Благодарение на поддршката, сега во рамките на наградната игра може да го купите Nautobone со попуст до 50% !

Признавам дека постои едно „но“. Времетраењето на кампањата е ограничено – од до .

Д-р Кипровски, ви благодарам за интервјуто! Можеби сакате да додадете уште нешто за нашите читатели пред да завршиме?

Да. Да, се разбира! Сакам да напоменам да се обрати посебно внимание на огромниот број фалсификати во нашите аптеки. Како и секогаш, најпопуларните и барани производи подлежат на фалсификување. За жал, популарноста на Nautobone не остава сомнеж дека во блиска иднина овој производ ќе има многу фалсификати што ќе го преплават пазарот. Веќе наидов на лажен производ, затоа ги повикувам сите да го купуваат Nautobone само од проверени продавачи.


ВНИМАНИЕ! Ве молиме, внимавајте на имитациите!

Nautobone во Тетово и Македонија може да се добие само со учество во наградната игра со попуст до 50%

Испробајте ја вашата среќа!
Свртете го тркалото! Погледнете дали бесплатно ќе го освоите нашиот производ или ќе го добиете со попуст од 50% !

ЗАВРТЕТЕ
ЦЕНА СО ПОПУСТ
2400 MKD
4800 MKD

Само внесете име и телефонски број.
Побрзајте! Останаа
10 : 00

Честитки!

Вие ќе може да го нарачате производот

Во ред

194 мислења Дара Алексова Го купив овој гел . со надеж дека ќе ја излечам болката во зглобовите, иако не верував дека ќе ми помогне. Но лично мене ми помогна и затоа сега секогаш се наоѓа во мојата домашна аптека.
- 21:12
Наталија Смилева Едноставно одличен гел за лекување на зглобовите. Многу ми помогнавте! Го препорачувам на секој што има проблеми во зглобовите. Ви благодарам многу!!! - 17:18 Слободан Н. Здраво на сите! Имам 68 години. Ја замолив мојата внука да напише тука наместо мене. Јас сум човек од село, целиот живот работев на нивите. И порано работевме напорно, но беше поразлично од сега. Кога се пензионирав, напорната работа резултираше со остра болка во зглобовите. Сè ме боли: грбот, половината, зглобовите на колкот, колената, глуждовите. Понекогаш плачев од болка, не лажам. Еднаш, лежев на патеката во дворот половина ден, сè додека ќерка ми не дојде да ми помогне да станам. Во болницата ми беше дијагностицирана артроза на зглобовите и ми препишаа бескорисна маст и тоа беше сѐ. Потоа, прочитав во списание за здравје за овој гел и ја замолив внука ми да го нарача преку интернет . Не можам да го направам тоа сам. Почнав да го мачкам на грб и постепено болката ми исчезнуваше. Можев слободно да се движам низ куќата. 2 месеци откако почнав да го мачкам гелот, зглобовите повеќе не ме болеа! Благодарение на овој гел, си го вратив нормалниот живот.
- 14:30
Ирена Бошковска Цело време седам на работа и на крајот на денот не можам да го исправам грбот, а зглобовите ми се вкочануваат. Гелот го користам веќе еден месец, ефектот е неверојатен – има освежувачки ефект, а по кратко време болката се намалува и можам повторно да се движам нормално и да ги завршам обврските! - 14:26 Андреа Белова Лекарите ми велеа дека сите болки ми се поради возраста, што беше навредливо. Како е можно? Не се чувствував старо. Животот е моето семејство, мојата градина, моите цвеќиња, а поради болеста не можев веќе да одам ни во продавницата преку улица и сè стана товар за мене. Болки во зглобовите, болки во грбот, дискус хернијација – сето ова ме натера да се откажам од вообичаениот животен стил. Се подгрбавив и изгледав како прашалник. Барајќи решение за проблемот, наидов на Nautubone којшто е најновото средство за ублажување на болката во зглобовите. Го мачкав гелот на половината, на колената и вежбав. Како резултат на тоа станав и почнав лесно и полека да се движам. Благодарение на гелот можам долго да се шетам со мојата внука и сама одам на изложби и настани. - 12:38 Јаков Марковски Искрено, на почетокот бев особено скептичен за овој гел. Но, решив да ризикувам и да го пробам. Резултатот ме изненади, а не чекав многу. Ми се допадна многу!
- 11:49
Филип Киселковски Ова лето, гихтот особено ме измачуваше. Едвај одев, поткривнував. Не можев да сработам ништо во мојата куќа на село, се срамев од тоа што жена ми и ќерка ми ја завршуваа целата работа, вклучувајќи ја и машката работа. Со жена ми спиевме во посебни кревети затоа што се плашев дека случајно може да ги допре моите болни стапала. Набргу после тоа, забележав дека гихтот влијае и на показалецот на десната рака, а работам како дизајнер во едно претпријатие, поради што ми е потребен тој прст. Трпев константна болка, цртав и боев со солзи во очите, цртав шеми, организирав изложби со единствена цел да не бидам отпуштен. После неколку дена користење на гелот, болката се смири, а подоцна и отоците. Благодарение на вас, помина цел месец откако повторно уживам во мојот претходен живот. Сега можам да се ракувам со пријателите или да му помогнам на моето семејство во куќата на село. А ноќе одам во кревет гушкајќи ја жена ми. - 09:09 М. Кочовски Веќе подолго време страдам од болка во зглобовите, посебно кога времето е влажно. Пробав различни методи и лекови, но ништо не помогна. Единствено Nautubone ми помогна! После првото нанесување, болката се смири. Сега го користам редовно. - 06:25 Оливер Вангеловски Како возач кој седи зад воланот осум часа на ден, овој гел ми помогна да се справам со болките во вратот, како и со болката во грбот и половината. - 02:50 В. Ристовски Баба ми страда од артритис и артроза откако наполни 80 години, но болката е постојана во последните две години. Пред тоа, не можев да замислам дека некој може така да плаче од болка. Беше ужасно, особено среде ноќ кога во тишина се слушаа крикови. Чувството на болка го опиша како кучиња да ви ги гризат нозете. Не можев ништо да направам за да ѝ помогнам, само можев да ја држам нејзината рака и да ја тешам. Порано земаше тони лекови против болки, за да заспие сѐ додека болката повторно по некое време не се врати. Наутро, плачеше сè почесто. Насмевката целосно исчезна од нејзиното лице, како сонцето засекогаш да зајде. Тешко можеше да се движи – колената и половината ја спречуваа дури и да се сврти. Првата вечер кога ја намачкав со гелот беше прва ноќ без крикови. Таа дојде наутро со насмевка и ми рече: „Не ме боли!“ Буквално на шестиот ден купив уште шест пакувања за секој случај. За прв пат по две години, таа беше насмеана и среќна. Сега е дома и можам да видам во нејзините очи дека се чувствува добро. - 01:23 Емилија Деловски Еден мој пријател не можеше да ја мрда едната од неговите раце по мозочниот удар и не можеше да ги движи прстите од болка. Му го купив гелот. Тој е доста мрзлив, но откако се намачка неколку пати се чувствуваше подобро. Најпрво, подобро ги чувствуваше прстите и можеше да ја отвори дланката, потоа почна да ја мрда раката, а наскоро лактот и рамото ќе му бидат целосно излекувани. - 21:42 Сандра Горанова Овој гел е вистински спас за оние кои ја познаваат болката. Една година имав страшна болка. Одвреме-навреме, зглобовите на нозете ми се воспалуваа до тој степен што беше невозможно да стојам на нозе, ми отекуваа глуждовите, чувствував болка во 'рбетот, а потоа низ целото тело. Рацете ми беа отечени и вкочанети. Најмногу ме болеше левата рака, а 3 прста ми трепереа. Правев масажа, што често ми помагаше да ја ублажам состојбата затоа што мислев дека причината е остеохондрозата. Сепак, масажата не помагаше долго време, ја ублажуваше болката на околу 10 проценти, а потоа повторно имав болки. Еден мој пријател ми даде гел и излезе дека е овој. Тој ден почувствував дека болката се намалува. Мислев дека ми се причинува. Но, кога на третиот ден воспалението и болката исчезнаа, сфатив дека токму ова е решението! - 20:43 Никола Станковски Неодамна, колената почнаа да ме болат. Лекарот рече дека треба да се лекувам итно и ми препиша лекување со инјекции. Жена ми ме убеди да го испробам овој гел. Го користам веќе еден месец и се чувствувам многу подобро. - 17:35 Мери Иванова Со секоја промена на времето, коските ме болеа од студот, најпосле морав да одам на лекар. Докторот ми препорача Nautubone , започнав да го користам и после две недели забележав дека времето веќе не влијаеше на мене и зглобовите ми беа ослични. Гелот е супер и ќе продолжам да го користам. - 16:05 Александар Тодоровски Во јануари ја повредив половината и не можев да си легнам на грб два месеци. Можев да спијам само ако ставам неколку перници под стомакот. Го нарачав гелов, иако бев многу скептичен. После две недели употреба, сега можам да правам секаков вид акробатски вежби. - 14:44 Антонија Тренковска Многу сум задоволна! Се мачев со колената една година и лекарите направија буквално сè и на крај ми рекоа дека треба да размислувам за вештачки зглобови (но имам дијабетес и висок крвен притисок). Можев да се движам само со бастун. Едвај можев да се искачам по скалите, а уште потешко беше да се симнувам. А сега, пролетва, случајно и само од љубопитност (затоа што не верувам во ништо), напишав на страницата и ја раскажав мојата состојба. Добив повик и ги прашав за сите детали и ме уверија дека овој гел ќе ми помогне. Поверував. Оттогаш почнав да клекнувам. Почнав да чувствувам олеснување уште од првиот ден. Можев да ги свиткувам колената, одев без бастун, зглобовите не ми пукаа и крцкаа, не се мачев ноќе... Не можам да трчам по скалите, но сепак можам да одам сама. Не знам дали болката и проблемите исчезнаа засекогаш, но денес сум среќна и благодарна на производителите на овој производ! Благодарам! Не се обидувам да го промовирам, јас сум само среќна!!! - 10:53 Ана Манасиева Имам болка во грбот веќе подолго време. Ништо не ми помагаше. Лекарот ми го препорача овој гел . Вистинско чудо! Навистина ми помогна! - 10:50 Валерија Јордановска Неверојатен производ! Веднаш ја отстранува болката, во моментот кога ќе ја допре кожата може да го почувствувате како делува, мириса убаво, добро се впива, не остава мрсна трага, но најмногу од сè е многу ефикасен. Имам остеохондроза на вратот. Го намачкав еднаш и се почувствував подобро, а после 2 дена целосно заборавив на болката. Го препорачувам на сите. - 10:19 Ѓорѓи Бошковски Имам проблеми со грбот што не ми даваа мир. Пријателите ѝ препорачаа на мојата сопруга да го купи овој гел . Гелот се покажа одличен. Имав чувство на опуштеност во мојот грб после половина час. Сега се чувствувам подобро со него. - 10:11 Сања Велиновска Воодушевена сум! Пробав многу работи, но овој гел успеа да постигне сѐ што сакав. Нема повеќе болка, нема вкочанетост! Колку само ми недостигаше слободата на движење! Ќе го купам и за мојот сопруг. - 07:20 Петар Арсов Имам 42 години. Пред неколку години имав тежок грип и завршив во болница со компликации. Една од компликациите влијаеше на зглобовите, а особено на коленото. Рендгенските снимки покажаа почетни знаци на артроза на зглобовите на коленото. Тогаш имав 39 години. Додека одев коленото крцкаше, пукаше, беше страшно, не можев да одам по скалите, болеше. Испробав сè, но само овој гел успеа да ми помогне. Болките ми престанаа. На мојот последен преглед, докторот рече дека сум добро. Сакам да му го однесам овој ултразвук на претходниот доктор кој ми рече дека ништо не може да ми помогне и состојбата само ќе се влошува. Nautubone постојано е во мојот шкаф за лекови Тој е тоа што ми помогна. - 04:30 Ване Гоцев Ништо не ми помагаше при болки во зглобовите веќе некое време. Пробав тони лекови: апчиња, гелови, сè. Еден пријател ми го препорача овој гел. Мислев дека немам што да изгубам, особено поради тоа што цената не беше висока. Се решив и нарачав. Само еден месец подоцна, болката ја снема. А после два месеци веќе целосно заборавив на болката. Го користам редовно и многу сум задоволен. - 01:04 Андреј Брзаковски Го повредив рамото и не можев да кренам рака. Една колешка го носеше гелот на работа во нејзината торба, ми го даде да го размачкам на рамото и се чувствував подобро после 40 минути. Беше пријатно чувство. Се чувствував дури и поспано, се чувствував убаво. Потоа го купив да го имам за секој случај, доколку е потребно. А сега, доколку почувствувам дека нешто почнува да ме боли, се мачкам веднаш со Nautubone и болката исчезнува.
Учествувајте во наградната игра