Според лекарите на Клиниката за дерматологија во Скопје: „Габичната инфекција на ноктите доведува до инфекција на крвта и некроза. Решение има, но не е за секого.“

Павлина Крстиќ е докторка на Клиниката за дерматологија во Скопје а ние објавуваме неколку извадоци од нејзината прес-конференција: „Габичната инфекција од ноктите навлегува во крвта и внатрешните органи, коишто добиваат септички шок и телото почнува да пропаѓа одвнатре. Македонија има највисока стапка на смртност во светот од габична инфекција на ноктите. Секое заразено лице умира во рок од 10 до 14 години.“

Павлина Крстиќ е специјалист на Клиника за дерматологија во Скопје и таа ни даде ексклузивно интервју.

Зошто габичната инфекција на ноктите е толку смртоносна и како може да избегнете смрт ако вашите нокти пожолтат и ако добиете габична инфекција?

Зошто габичната инфекција на ноктите ја нарекувате опасна болест?

Дали сте свесни колку луѓе починаа од микоза во 2019 година? Минатата година 1000 луѓе починаа само во главниот град. Од овие 650 луѓе починале од габична инфекција на ноктите, што е повеќе од половината од вкупниот број. Габичната инфекција на ноктите не само што влијае на прстите, туку се апсорбира во крвта преку нозете и се шири низ целото тело. На тој начин го ослабува телото одвнатре и предизвикува големо оптоварување на сите органи. Нејзините спори навлегуваат во внатрешните органи и почнуваат да растат, предизвикувајќи штета во телото. Ова предизвикува микоза во внатрешните органи. Ова значи дека заразеното лице почнува да гние одвнатре. Во таква ситуација, лицето може кога било да добие срцев или мозочен удар, црниот дроб може да развие карцином, а бубрезите да престанат да функционираат. Секој кој има габична инфекција на ноктите е изложен на голем ризик. Честите настинки, работата или стресот го ослабува имунитетот и може да доведат до ненадејна смрт.

Затоа сметам дека габичната инфекција на ноктите е многу опасна болест, којашто е една од најголемите причини за смрт во целата земја. Постојано слушаме за рак и тумор, но мора да имате предвид дека ракот влијае само на три до четири проценти од населението, додека габичната инфекција на ноктите влијае на секоја втора личност на возраст меѓу 40 и 45 години.

Па, зошто лекарите не можат да ја излечат оваа болест? Сепак, вашата работа е да ги спасувате животите на луѓето.

Најпрво, дозволете ми да ви кажам дека повеќето луѓе кои страдаат од габична инфекција на ноктите на нозете не посетуваат лекар затоа што не го разбираат ризикот од оваа болест. А кога ќе појдат на лекар, обично е предоцна. Таму им се препишуваат некои лекови што им се од мала корист, а после тоа тие никогаш веќе не одат на лекар, а болеста продолжува да напредува. Габични инфекции бараат чести посети. Покрај тоа, има многу малку луѓе кои ги разбираат последиците од габичните инфекции и знаат колку сериозно може да им наштетат на внатрешните органи. Можам да ви раскажам за стотици вакви случаи, но ќе се задржам само на оние од кои може да го увидите ризикот од габичната инфекција на ноктите.

Најчеста форма е габичната инфекција на палецот

Прикажи слика

Габичната инфекција доведува до некроза на ткивото, а тоа ќе предизвика ампутација на ногата

Прикажи слика

Габи што се хранат со човечкото меко ткиво

Прикажи слика

Габи што ги изеле белите дробови одвнатре

Прикажи слика


Може да добиете одредено олеснување на надворешните симптоми на габичната инфекција, но ова не го елиминира ризикот од фатален исход. Може да умрете во секое време.

Покрај тоа, во овој момент има и недостиг на персонал на кожната клиника. Целиот регион има само неколку експерти по микологија и имаме недостиг на дерматолози од 37%. Повеќе од половина од персоналот што е моментално на располагање нема соодветни квалификации. Се сомневам дека тие може да идентификуваат и третираат толку комплексна габична инфекција. Многупати би било подобро луѓето да останат дома отколку да се лекуваат во државна болница. Поради недостиг на персонал, мора да регрутираме неквалификуван персонал. Сите имаат медицинска диплома, некои дипломирале со висок просек, но овие лекари немаат доволно искуство и може да му нанесат голема штета на вашето здравје. Искусните лекари се пензионирани или починати, затоа што системот е преоптоварен со пациенти, па стресот врз нив се зголеми повеќекратно. Овие нови лекари дојдоа да го заземат нивното место, но немаат поим како да ги лекуваат своите пациенти. Би сакала мојот персонал да беше поискусен и поквалификуван, но ништо не можам да сторам околу тоа.

Дали недостигот на искусни лекари во нашиот регион е причина за толку високата стапка на смртност од габични инфекции?

Тоа е една од причините, но има и други. Ефективен третман за ова не е достапен. Аптеките продаваат многу видови на лекови и ако сакате, ќе ви продадат и лекови без рецепт, но тие не помагаат. Застарените лекови се бескорисни, а новите производи само се рекламираат повеќе, но не се поефикасни. Лековите препишани од лекарите исто така не се ништо посебно. Тие малку ја намалуваат болката, но им штетат на црниот дроб и стомакот и му нанесуваат голема штета на вашето тело. Овие лекови само ги потиснуваат надворешните симптоми, но габичната инфекција на телото не исчезнува и ве јаде одвнатре.

Поради овие причини, габичната инфекција на ноктите предизвикува труење на крвта и инфекција на внатрешните органи, а тоа доведува до смрт. Може да се лекувате и во приватна болница, но и тие имаат слични лекари. Нивните лекари се исто така со мало искуство и не знаат многу за болестите и нивното лекување. Главната цел на овие болници е да му земат што е можно повеќе пари на пациентот. Тие не се заинтересирани за правилен третман.

Значи, што треба да направат луѓето кои имаат габична инфекција на ноктите? Дали треба само да чекаат да умрат? Како искусен лекар, мора да го решите овој проблем.

Видете, не е дека јас седам со скрстени раце и не правам ништо. Но, не можам ништо да направам во врска со проблемот со персоналот. Работа на медицинските факултети е да произведат добри лекари, што можам да направам јас во врска со тоа? Јас не можам сама да ги обучувам лекарите. Ако мислиме дека сето ова ќе се промени преку ноќ, тоа нема да се случи. Слични проблеми има и во другите земји, а луѓето страдаат насекаде.

Но, кога се чини дека сѐ е изгубено, секогаш има трошка надеж. Неодамна беа развиени некои револуционерни пронајдоци за да се спасат животите на луѓето. Проектот најверојатно ќе стартува во средината на 2021 година, но тука луѓето може да го добијат овој третман пред другите држави.

Што мислите, зошто овој производ ќе ја промени ситуацијата?

Затоа што ги отстранува надворешните симптоми на стапалата и го чисти телото одвнатре, целосно лекувајќи ја габичната инфекција на ноктите од нозете. Ризикот од смрт опаѓа на речиси нула во првите неколку дена од почетокот на користењето. Со самото започнување на овој третман, пациентот е исклучен од ризичната група. Овој третман ги чисти габичните клетки акумулирани во крвта и внатрешните органи. Оштетувањето што го убива пациентот одвнатре престанува веднаш.

Според мое мислење, овој производ може да спаси илјадници животи.

Кое е името на марката на овој лек и зошто е толку ефикасен?

Ова е најефикасниот третман за габични заболувања што постои. Јас зборувам за ГЕЛОТ MIKOHERB , производ од новата генерација, развиен во независни истражувачки лаборатории. Овој производ е подготвен од тимот на најдобрите лекари во Македонија. Тој е 10 пати поефикасен од вообичаените лекови и козметички третмани. Нема никакви несакани ефекти, не предизвикува зависност и му помага на телото да развие имунитет против габичните бактерии, елиминирајќи го ризикот од повторна инфекција.

Тајната за неговата ефикасност лежи во структурата на нашето тело. Толку е тешко да се ослободите од габичната инфекција на ноктите, бидејќи таа останува во ткивата на телото. Габичната инфекција обично се враќа откако ќе престанете да ги земате лековите за нејзино лекување. Друг проблем е што имунолошкиот систем на нашето тело не може самостојно да се бори против неa. Во најдобар случај, телото може да ја забави стапката на раст на габичната инфекција. Кога имунитетот е слаб, габичната инфекција се шири многу брзо, што доведува до смрт.

Со гелот MIKOHERB, телото е во состојба да произведе такви специјални антитела што ги уништуваат габите насекаде во телото. Па така, габичната инфекција целосно се отстранува од телото. Покрај тоа, антителата продолжуваат да се развиваат дури и откако ќе престанете со третманот. Овој производ ја зголемува реакцијата на организмот против габична инфекција за 10 пати. После тоа мала е веројатноста да добиете инфекција повторно. Еден третман со гелот MIKOHERB му овозможува на телото целосно да се ослободи од габичните инфекции во вашето тело.

Зошто е гелот MIKOHERB поефикасен од другите антимикотици што се продаваат во аптеките?

Мора да разберете дека габичните инфекции се прилагодуваат на средината, како и секое друго живо суштество. Повеќето антифунгални лекови се развиени пред 20-30 години, па габичните инфекции станале отпорни на повеќето антифунгални лекови со текот на годините. Формулата на гелот MIKOHERB е сосема нова, таа е создадена по проучувањето на повеќе од 6.000 видови на габи. Поради својата единствена и нова формула, овој производ ја чисти габичната инфекција не само однадвор на ноктите и кожата, туку и одвнатре во телото.

Неговата ефикасност е докажана во нашиот истражувачки објект. Таа помина низ клинички испитувања каде учествуваа испитаници кои користеа други популарни антифунгални третмани. Резултатите го потврдија моќниот ефект на гелот MIKOHERB.

Антифунгални лекови
Ефикасност во %
  • Mycoloc
  • Lamesyl
  • Exoderil
  • Loceryl
  • ГЕЛ MIKOHERB
  • Mycosan

Инфекцијата во телото не напредува и пациентот е целосно излечен. По третманот не останува трага од инфекцијата. Ова е причината зошто пациентот се опоравува и си го враќа здравиот живот. Тоа исто така му овозможува на телото да развие имунитет против габични инфекции, што значи дека инфекцијата нема да се повтори.

Оваа формула има многу позитивни ефекти врз телото:

1. Таа ги уништува габичните инфекции.

2. Чешање, лупењето и печењето на кожата на нозете престануваат откако ќе се употреби за прв пат.

3. Брзо ги лекува раните на ноктите и стапалата, како и испуканата кожа.

4. Ја елиминира лошата миризба и ја нормализира активноста на потните жлезди.

5. Не дозволува размножување на бактериите што предизвикуваат болести и го запира нивниот раст.

6. Се бори против габични заболувања како што се кандидијаза, херпес, дерматомикоза, габична инфекција на нозете итн.

7. Ги чисти отпадните материи од габите во крвта и лимфата.

8. Му помага на телото да развие имунитет против сите познати видови габични инфекции.

9. Нема опасност од реинфекција поради практичното пакување.

Ако третманот се заврши во согласност со упатствата, сите симптоми на габичната инфекција исчезнуваат.

ЕФЕКТ НА ГЕЛОТ MIKOHERB
Почеток на третманот 2 недели од третманот 4 недели од третманот

Дали има контраиндикации? Зошто се продава со толку голем попуст?

Нема контраиндикации. Оваа формула е хипоалергенска. Може да се користи и ако сте алергични на други лекови. Исто така е потполно безбедна за црниот дроб, којшто најмногу страда при земањето орални лекови.

Како може луѓето да го купат гелот MIKOHERB? Дали треба да покажат лична карта и дали треба лекарски рецепт?

Гелот MIKOHERB ќе биде испратен директно од нашиот магацин и испорачан по курир. Ако го продаваме од локални продавници, тоа нема да биде правилниот начин. Не сакаме луѓето да стојат во ред за него. Пациентите кои страдаат од габични инфекции претрпуваат толку многу болка секој ден и нема да биде правилно да ги тераме да чекаат во ред со часови. Деновиве сѐ повеќе луѓе страдаат и подобро е ако ги поштедиме сите од оваа мака. Нарачката преку интернет е многу лесна, само пополнете го вашето име и телефонскиот број во формуларот за нарачка и почекајте го повикот. Нашите специјалисти ќе разговараат со вас и ќе ве информираат за текот на лекувањето што е погоден за вашата ситуација. Кажете ни ја вашата адреса и кога сакате да биде испораката. После тоа, треба само да ја почекате испораката на нарачката од курирот.

Формуларот за нарачка мора да се пополни директно на веб-страницата, каде што е бидат обработени сите нарачки од Македонија. Како што реков претходно, само треба да ги дадете вашето име и телефонскиот број.Ажурирано на Залихите се ограничени! е крајниот датум од понудата

На барање на д-р Павлина Крстиќ, ви го обезбедуваме формуларот за нарачка на гелот MIKOHERB:

Испробајте ја вашата среќа!
Завртете го тркалото на среќата! Добијте до 50% попуст

Заврти
Цената е намалена! 4800 MKD
2400 MKD

Сè што треба да направите е да ги внесете вашето име и телефонскиот број.
Побрзајте! Преостанато време
09 : 23

Честитки!

Може да го набавите овој производ со попуст од 50%!

Во ред


34 коментари денес
Снеже Трајкоска

Габичната инфекција на прстите на нозете исчезна за еден месец! Благодарам!

пред еден час
Радмила Неделкова

Истото ми се случи и мене! Гелот MIKOHERB штотуку ми пристигна и почнав да го нанесувам. Ефектот е јасно видлив на кожата и прстите на нозете!

пред еден час
Катерина Андоновска

Ви благодарам многу што ни дадовте информации за овој производ. Барав нешто слично. Сега чекам да ми пристигне нарачката! Благодарам!

пред еден час
Марио Котевски

Ви благодарам многу, докторке Павлина! Го испробав и многу ми помогна. Да видиме што ќе се случи следната недела. Малку е рано да се каже сега, но ќе ве информирам подоцна. Моите прсти почнуваат да изгледаат подобро. Се надевам дека ќе оздрават!

пред еден час
Павлина Крстиќ

Марио, не грижете се. Само продолжете да го користите гелот MIKOHERB. Неопходно е да се следат упатствата при користењето на производот.

Со почит, Павлина Крстиќ

пред еден час
Христијан Јосифовски

Ве молам помогнете ми! Имам габична инфекција и пробав сè, но ништо не ми помогна. Многу ме боли и изгледа одвратно. Ми влијае на секојдневниот живот и не знам што да правам. Досега пробав многу видови на лекови, но ништо не ми помогна :(

пред еден час
Никола Гулевски

Христијан, те молам пробај го гелот MIKOHERB, навистина делува. А и цената е разумна. Се пријавив и добив попуст. Имав габична инфекција во нозете и почнав да имам проблеми при одењето. Речиси се откажав од наоѓањето третман. Мајка ми од некаде дознала за гелот MIKOHERB и инсистираше да го пробам еднаш. Инаку, мајка ми го купи пред 1 месец по редовна цена. Го користам веќе 3 недели, а ќе го користам уште една. Комплетниот третман трае 1 месец. Си го отсеков ноктот што беше оштетен од инфекцијата. Но, ми остана габичната инфекција на палецот. Се надевам дека ќе ми помине до следната недела. Претходно пробав разни видови на лекови, но сите беа бескорисни.

Ставам од гелот MIKOHERB дури и во чевлите за да се елиминираат сите спори што останале таму.

пред еден час
Јасмина

Како можам да го купам гелот MIKOHERB?

пред еден час
Ристе Попов

Јасмина, пополнете го формуларот погоре, но ќе мора да побрзате бидејќи понудата ќе заврши наскоро. Јас добив добар попуст.

пред еден час
Јасмина

Благодарам Ристе, го пополнив формуларот за нарачка.
Колку време трае испораката?

пред еден час
Ристе Попов

Јасмина, трае околу една недела :)

пред еден час
Даниела Лазарева

Ова е неверојатно и секој треба да го проба. Навистина страдав од габичната инфекција на нозете. Ниту бев во можност да носам сандали, ниту пак можев да одам на базен. Но, откако го користам гелот MIKOHERB веќе 3 недели, почнав да се чувствувам подобро. Сега нема знаци од габичната инфекција на прстите!

пред еден час
Александар Смилков

Даниела, толку многу е добар? Ако е така, ќе нарачам и јас.

пред еден час
Антонио Петров

Ова нешто е неверојатно, јас и сопругата го користиме затоа што имавме ужасна инфекција. Досега сè оди добро и целото наше семејство се спаси од габични инфекции. Сега можеме да одиме на базен и во сауна.

пред еден час
Никола Веселков

Леле, јас не сум бил единствениот со овој проблем. Гелот MIKOHERB почнав да го користам пред 1 месец и сега габичната инфекција на прстите ми е целосно излекувана. Пробав многу видови лекови и масти, но ова беше единствениот производ што ми даде најдобри и најбрзи резултати.

пред еден час
Марија Николова

Здраво, дали ова навистина делува? Пробав многу работи препишани од лекари, но сите се покажаа бескорисни.

пред еден час
Анастасија Милановска

Марија, навистина делува. Многу е ефикасно, но во исто време и сосема природно. Во моментов има добра понуда, затоа мора да побрзаш! Свекрвата ми го користи гелот MIKOHERB и габичната инфекција на нозете ѝ исчезна.

пред еден час
Ане Стојкова

Благодарам, гелот MIKOHERB делуваше и кај мене и не ми одзеде многу време! Го нарачав директно од производителот! Не одложувајте го третманот, габичната инфекција е нешто што треба веднаш да се излекува затоа што ќе ве убива полека одвнатре.

пред еден час
Силвана Ристиќ

Ви благодарам многу, докторке Павлина! Да не беше вашиот совет, никогаш немаше да го пробам овој производ! Ноктите на моите прсти секогаш беа скршени и многу ме болеа. Користев антифунгални лакови, а земав и лекови. Лакот за нокти ми помогна само некое време, но ништо повеќе. Сега нанесувам од гелот MIKOHERB и има одличен ефект.

Патем, мојата нарачка пристигна многу брзо.

пред еден час
Павлина Крстиќ

Силвана, можеш да ме прашаш што сакаш. Кој лек го користевте за габичната инфекција пред да го пробате гелот MIKOHERB?

Со почит, Павлина Крстиќ

пред еден час
Силвана Ристиќ

Користев Exoderil и Lamisil, а исто така и лак за нокти. Но, тие не делуваа…

пред еден час
Павлина Крстиќ

Благодарам за повратните информации, Силвана.

Со почит, Павлина Крстиќ

пред еден час
Мартина Велкова

Резултатите ги надминаа моите очекувања. Габичната инфекција на прстите на нозете исчезна за 2 недели! Сега нарачав и за мојата пријателка како подарок.

пред 57 минути
Горан Николоски

Добив габична инфекција во армијата. Пробав многу опции за третман, но без резултат. Еден пријател доктор ми кажа за гелот MIKOHERB. Го купив кога имаше специјален попуст.

Го нарачав тука и наскоро ми се јавија и ја потврдија нарачката. Сега можам да носам влечки и да одам и на базен.

пред 55 минути
Христина Димитриева

Мојот сопруг имаше габична инфекција 3 години. Имаше многу проблеми. Неговите прсти станаа жолти и мирисаа многу лошо. Отпрвин користеше некој вид на капки, а купи и антифунгални лакови. Не се сеќавам на имињата на марките, но сите беа бескорисни и тој изгуби надеж. После ова, го испроба гелот MIKOHERB по совет на еден пријател. Резултатите беа видливи во рок од 1 недела.

пред 53 минути
Павлина Крстиќ

Христина, колку што знам, фармацевтските компании се заинтересирани само за покачување на цените. Како се осмелуваат да им ги одземаат парите на луѓето. Дефинитивно ќе се пожалам за ова.

Со почит, Павлина Крстиќ

Пред 47 минути
Дејан Китанов

Погледнете ги моите резултати. Само не заборавајте да ги исечете ноктите!

пред 44 минути
Лазар Костадиноски

Не знам колку години се обидував да се ослободам од габичната инфекција, но ништо не ми помогна. Потоа почнав да го користам гелот MIKOHERB, третманот од овој напис и тој ме излечи во рок од 1 месец. Камо да го пробав претходно!

Пред 39 минути
Павлина Крстиќ

Лазар, кога треба да се развие нова формула, потребни се многу пари. Затоа ни требаше време да го развиеме гелот MIKOHERB. Добрата вест е дека сега луѓето можат брзо да се справат со габичните проблеми.

Со почит, Павлина Крстиќ

пред 36 минути
Николина Стојанова

Го прочитав овој напис и веднаш нарачав. Пробав многу видови на лекови и понекогаш ми помагаа, но ништо не понуди трајно решение. Сите велеа дека габичната инфекција на прстите многу тешко се лекува. Потоа го нарачав гелот MIKOHERB и ми пристигна многу брзо. Фала! Сега конечно сум здрав и можам да живеам нормален живот!

пред 31 минута
Весна Милевска

Дечки, од каде нарачавте? Не најдов во ниту една аптека, а се плашам да нарачам преку интернет. Сакам оригинален производ, во спротивно парите се фрлени за џабе.

Пред 27 минути
Павлина Крстиќ

Повторувам, гелот MIKOHERB може да се нарача само директно од веб-страницата на производителот. За да се уверите дека го добивате оригиналниот производ, пополнете го формуларот погоре. Со оваа специјална понуда може да нарачате со попуст од 50%, но понудата е ограничена, побрзајте и нарачајте!
Пазете се од фалсификати!

Со почит, Павлина Крстиќ

пред 15 минути