Дијабетесот не е казна!

Главната заблуда за дијабетесот во Македонија што ги скратува животите

Доктор Јован Ивановски е македонски ендокринолог. Се смета за еден од најдобрите специјалисти за лекување на дијабетесот во земјата. Сите познати личности кои имаат дијабетес се обидуваат да закажат состанок во неговата ординација. Пациенти од Франција, Германија, Австрија и многу други земји доаѓаат да бидат лекувани од него. Тој е еден од највлијателните ендокринолози во ЕУ. Напишал 32 книги и три пати повеќе научни трудови објавени во списанијата.

Доктор Јован Ивановски ретко дава интервјуа, но тој се согласи да одговори на прашањата на нашиот дописник. Подолу, ќе ги најдете сите потребни информации што ќе ви помогнат во борбата против дијабетесот.

Доктор Јован Ивановски тврди дека современата наука го продолжува животот со дијабетес од 15 со 20 години

Теми дискутирани во овој материјал:

 • Што е најважно за лекување на дијабетесот?
 • Зошто 95% од дијабетичарите не можат да се изборат против оваа болест?
 • Може ли дијабетичар да живее како здрава личност?
 • КОИ СЕ СОВРЕМЕНИ НАЧИНИ за борба против оваа болест?

Лекарите се загрижени додека синџирите на аптеки лекуваат пациенти

Доктор Јован Ивановски:

Денес, производите базирани на метморфин се основа на повеќето методи за лекување на оваа состојба. Воедно, ова е заблуда на неуките лекари и пациенти. Метморфинот е пат кон болест и рана смрт. Не станува збор за лекување на болеста. Ако одите на лекар поради дијабетес од тип II и тој ви препише третман базиран на овие производи, бегајте од таков лекар.

Сите овие производи го зголемуваат нивото на инсулин до критичните точки. Заради ваквите нивоа на инсулин, крвта коагулира исто како млекото при згуснување. Инсулинот, во големи количини, му нанесува огромна штета на организмот. Буквално ги уништува црниот дроб, бубрезите и другите органи за излачување. Според својата конституција и дејство, инсулинот е сличен на киселината во желудникот. Замислете што би се случило ако киселината на желудникот ги наполни нашите органи. Ќе ги изгори!

Зголеменото ниво на инсулин, кое ги уништува нашите клетки, ја промовира нивната неправилна поделба и се појавуваат онколошки болести. Поради тоа, според статистичките податоци, 28% од дијабетичарите ДОБИВААТ КАРЦИНОМ.

Освен тоа, огромната содржина на инсулин предизвикува брзо затнување на крвните садови со холестерол бидејќи, како резултат на инсулинот, густата крв не може да тече правилно. Затоа, крвните садови се исполнуваат со холестерол, што на крајот доведува до висок крвен притисок. Висок крвен притисок се јавува кај 98% од дијабетичарите. Постојат многу други проблеми со кардиоваскуларниот систем.

Списокот на опасни последици од лекувањето со метморфин

 • Гастроинтестинални нарушувања (претежно дијареја, горушица, ждригање, чир на желудникот)
 • Висок крвен притисок, особено навечер, главоболки, зуење во ушите, напади на страв.
 • Цироза на црниот дроб при што тој се раствора во сврзувачкото ткиво и веќе не ја чисти крвта, а токсините го исполнуваат телото
 • Камења во бубрезите поради интензивно излачување на сол и шеќер
 • Онколошки заболувања
 • Рана смрт поради уништување на органите
 • Слепило

Развојот на болеста зависи, се разбира, од времето на земање и количината на производите, како и од индивидуалните карактеристики на човечкото тело. СЕПАК, ПОТПОЛНО Е НЕВОЗМОЖНО ДА СЕ ОСЛОБОДИТЕ ОД ПОСЛЕДИЦИТЕ!

Ако метформин убива, зошто се користи?

Доктор Јован Ивановски:

За жал, многу малку лекари се грижат за здравјето на своите пациенти денес. Ви кажувам, никој веќе не се грижи. Тие само си ја работат својата работа и добиваат пари за тоа. Не им е грижа дали ќе се излечите или не. Затоа тие го препишуваат она што им го сугерира Владата и Министерството без размислување. А, тоа се производи базирани на метформин затоа што носат добар профит. А нивниот ефект е само привремен.

Рамнодушноста не лекува! Пациентите, по правило, не знаат со какви последици се соочуваат поради користењето на овој производ, а лекарите не сметаат дека треба да ги предупредат за тоа.

Погрешно е дијабетесот да се лекува со агресивни хемиски производи! А дијабетесот од тип II може да се излечи! Најважно е да се избере вистинската терапија.

Честопати имав пациенти кои со години земале метформин. Тоа се болни луѓе кои прерано остареле.

Како и обично. Пациентите дијагноза за дијабетес од тип II претежно добиваат случајно за време на редовни прегледи. Во тоа време, пациентот обично нема проблеми и никогаш не би ни помислил дека може да има високо ниво на шеќер. А потоа, тој добива рецепти за високи дози на метформин.

Нивото на шеќер започнува да опаѓа, но, со текот на времето, состојбата на пациентот се влошува. Пациентот почнува да се жали на хроничен замор, дебелина, висок крвен притисок и главоболки. Нозете му се отечени, како и лицето наутро. Слуша ѕвонење во ушите. Неговите прсти почнуваат да го пецкаат, а нозете и рацете му се ладни. Видот му се влошува. Меморијата му се влошува.

Лекарите сето ова го опишуваат како дијабетес. Но, сето ова се случува поради инсулинот! Или да бидам попрецизен, поради метформинот што го зголемува производството на овој хормон до абнормалните точки!

А ВИЕ НЕ НИ ПОМИСЛУВАТЕ ДЕКА НЕ ТРЕБА ДА СЕ ЛЕКУВАТЕ ОД ДИЈАБЕТЕС. Ако сте донеле одлука да користите метформин за вашето лекување или воопшто да не го лекувате дијабетесот, дефинитивно треба да ја изберете првата опција. Ако не го лекувате, дијабетесот од тип II ќе ве убие уште побрзо. Но, со различни симптоми.

Внатрешните органи на дијабетичарите изгледаат како зашеќерена цреша. Црниот дроб, стомакот, бубрезите, срцето и што е најважно, крвните садови...

Попречени крвни садови и внатрешни органи!

Замислете зашеќерена цреша и зашеќерена малина. Истата работа се случува со сите крвни садови во случај на дијабетес. Ѕидовите на крвните садови се исполнети со шеќер и се стврднати. Како резултат на тоа, крвните садови ја губат способноста за собирање и ширење. На почетокот, први кои се оштетуваат се малите крвни садови, а потоа средните и големите. Крвните садови носат хранливи материи во внатрешните органи. А нарушувањата во снабдувањето со крв предизвикуваат хронични заболувања.

Како дијабетесот ве уништува одвнатре:

Губење на видот

Дијабетес и слепило. Слепило засекогаш. Не е можно да го вратите видот уништен поради дијабетес ниту со ласерска операција бидејќи мрежницата се одделува како резултат на многу крварења.

Бубрезите се уништуваат

Шеќерот едноставно ги затнува уринарните патишта. Затоа средината во бубрезите станува многу блага. Шеќерот е сличен на конзервансите. Ги „конзервира“ бубрезите. И тие постепено умираат. Хроничната бубрежна слабост е само врвот на сантата мраз. Бубрезите можат да престанат да работат целосно.

Зглобовите ја губат подвижноста

Синовијалната течност им дава подвижност на зглобовите. Кога крвните садови престануваат да го хранат зглобот, синовијалната течност престанува да се произведува. Зглобот се суши и се влошува. Лицето се соочува со болка која тешко може да се издржи. Дури и лековите против болки не помагаат. Зглобот целосно се затвора. Лицето ја губи способноста да се движи самостојно.

Нервниот систем не возвраќа

Нервите, исто како и многу други органи, се оштетуваат поради премногу шеќер. Со текот на времето, дијабетичарите се психотични и емотивно неурамнотежени. Тие често стануваат депресивни и ништо не прави да се чувствуваат добро. Сакаат да заспијат и да умрат.

Кожата почнува да скапува!

На почетокот, таа е многу сува, има пукнатини, егзема и чиреви. Мускулите и коските скапуваат поради кожата. Се појавува непријатен мирис. Сè завршува со гангрена.

Дијабетесот е многу опасна болест. Можеби најопасната од сите. Ги жалам луѓето со дијагноза за дијабетес. Се обидувам да им помогнам, но сè зависи од нив самите.

Ако не користите метформин, како да го лекувате дијабетесот? Да земеме за пример обичен пензионер кој добил дијабетес со текот на годините. Нивото на шеќер во крвта постојано му се зголемува. Да претпоставиме дека зема метформин и се чувствува лошо. Што може да се направи за да го излекува дијабетесот? Може ли да се излечи?

Доктор Јован Ивановски:

Би сакал уште еднаш да напоменам дека дијабетесот од тип II е комплицирано, опасно и системско заболување. Тоа не е настинка или дијареја. Многу е полошо. Болеста се шири низ целото тело и затоа лекувањето мора да биде системско. НЕ Е ДОВОЛНО, А И ШТЕТНО Е само да се зголеми нивото на инсулин.

Лекувањето на дијабетесот треба да биде сложено и да се врши со употреба само на оние производи кои не само што го намалуваат нивото на шеќер во крвта, туку и се безбедни за целото тело.

Ако зборуваме за специфични производи што луѓето можат да ги користат за независно лекување на дијабетес, јас би го препорачал производот DiaDrops. Македонскиот центар за ендокринологија го разви во 2019 година. Тоа не е хемиски производ како метформин, туку ПРИРОДЕН КОМПЛЕКС ЗА ЛЕКУВАЊЕ НА ДИЈАБЕТЕС КОЈШТО ИМА 5 РАЗЛИЧНИ АКТИВНИ КОМПОНЕНТИ.

Капките DiaDrops се состојат од 80% тинктура од лист од црница, која е најмоќниот стабилизатор на шеќерот во крвта. Таа е природна компонента и нема несакани ефекти, а дијабетичарите можат слободно да ја користат

DiaDrops се одлични бидејќи не му штетат на организмот. Освен тоа, тие ги зајакнуваат телата на дијабетичарите. Најважно е тоа што има корисни ефекти врз болеста од сите страни.

Ефикасноста на DiaDrops е неверојатна! Кога им ги препишавме овие капки на нашите пациенти, 96% од нив почувствуваа пад на нивото на шеќерот во крвта и враќање во нормала. Тоа значи дека тие можат да живеат сосема нормален живот со минимални ограничувања.

Најискрено писмо за лекување на дијабетесот

Би сакал да ви покажам писмо напишано од Мира Петровска, пензионерка од Македонија. Таа не беше лекувана на нашата клиника (не можеше да дојде кај нас затоа што се чувствуваше лошо). Ѝ препорачав DiaDrops преку телефон. На крајот, оваа жена се излекува.

Ова е она што го напиша таа.

Мира Петровска, 67 години. Пензионер од Македонија, со дијабетес. Живее во Велес.

„Зошто другите лекари го кријат овој чудесен производ DiaDrops од народот? Имав страшна форма на дијабетес. Бев болна од мојата 28-ма година. Кога имав 49 години, добив сериозни компликации со очите и бубрезите. Воопшто не функционираа, а јас мирисав на ацетон. Ќерка ми дури не можеше да седи до мене. Постојано имав чиреви на нозете, а врвовите на прстите ми беа темни. Буквално умирав. Нашите лекари ми рекоа дека ми останува уште малку време.

Почнав да размислувам дека тоа се моите последни денови. Имав многу убав живот, но не сакав да умрам. Дури и кога велев, во моментите на хистерија, дека сакам да умрам, не сакав. Вашата клиника беше мојата последна надеж. Знаев дека успешно лекувате дијабетес, но не верував во тоа, сите велеа дека оваа болест не може да се излечи и дека залудно доаѓам кај вас. Затоа не отидов во вашата клиника. Потоа, ве видов на ТВ и решив да ве побарам.

Ви благодарам многу што ми ги препорачавте и ми ги испративте DiaDrops. Веднаш започнав да го користам овој производ. Оттогаш поминаа четири месеци и јас сум сè уште жива. А ќе живеам уште долго бидејќи лекарите ми рекоа дека нивото на шеќер ми е нормално. Јас и самата го чувствувам тоа. Не сум се чувствувала толку здраво во последните 10 години! Почнав повторно да спијам добро, постојаната жед исчезна, престанав да одам во тоалет цело време, немав знаци на замор и постојана омалаксаност. Мојот крвен притисок престана да се зголемува. Видот ми се подобри. Моето лекување е сè уште во тек, но убедена сум дека ќе преживеам. Ви благодарам многу за DiaDrops .

Може ли да ни кажете колку време трае третманот со DiaDrops?


Доктор Јован Ивановски:

Тоа не е брз процес. Во просек, лекувањето со DiaDrops трае околу 2 месеца.

Мора да бидете подготвени за долготрајно лекување. Но, по лекувањето, ќе се ослободите од симптомите што ве вознемируваат и ќе може да живеете нормален и здрав живот како што живеевте пред дијабетесот.

DiaDrops им помага на сите, вклучително и на постарите лица со ослабен имунитет.

Ќе ви ги опишам фазите на лекување

Обновување на крвните садови

DiaDrops не само што го намалува нивото на шеќер во крвта, туку исто така го спречува неговото зголемување. Без прекумерен шеќер, ѕидовите на крвните садови слободно се шират и се собираат. На таков начин, крвните садови се чистат од тромби, а малите капилари се обновуваат. Крвниот притисок е нормализиран, слабоста и поспаноста исчезнуваат, раните, исечениците и модринките заздравуваат побрзо.

Нормализација на нивото на гликозата

Производот DiaDrops не ги зголемува нивоата на инсулин и затоа е безбеден. Но, има исклучително корисен ефект и ја намалува отпорноста на инсулин. Тоа е многу добро својство. Биолошко активните компоненти на препаратот продираат директно во клетките на мускулите, мастите и црниот дроб и ги стимулираат така што тие почнуваат да реагираат подобро на присуството на хормони во крвта. Во медицината, овој процес се нарекува „формирање секундарни клетки“. Како последица на ова, со текот на времето, клетките почнуваат да ја трошат активната гликоза, што доведува до намалување на нејзината концентрација во крвта. Ова е најбезбедниот начин телото да ја искористи гликозата.

Пациентите почнуваат да се чувствуваат добро во секое време од денот, дури и после јадење. Тие веќе не чувствуваат жед. Немаат веќе егзема и осип. Исчезнува непријатниот мирис на гениталиите. Пациентите престануваат да одат често во тоалет.

Ако зборуваме за физички индикатори, постои намалување на нивото на гликолизиран хемоглобин, намалување на концентрацијата на шеќер и ацетон во урината.

Растопете го вишокот килограми!

Кога ќе го намалите вишокот од 10 кг, ризикот од опасните последици од дијабетесот се намалува за речиси 50%.

Можна нормализација

Многу дијабетичари немаат доволно енергија. Еден од фасцинантните ефекти на капките DiaDrops е нормализирањето на нивото на тестостерон и обновувањето на потенцијата. Мажите можат да имаат секс дури и на возраст од 50 или 60 години.

Состојбата на кожата, коските и мускулите се подобрува

Дури и многу оштетената кожа се обновува. Чиревите заздравуваат, кожата престанува да гние и да се суши. Истата работа се случува со коските, бидејќи им се обновува здравиот состав и престануваат да бидат кршливи. Сите ткива се обновуваат, мускулите ја враќаат еластичноста.

Ефект на пеперутка за секој дијабетичар!

Ефектот на DiaDrops е сличен на ефектот на крилјата на пеперутката што предизвикува верижна реакција на заздравување на внатрешните органи и подобрување на целокупното здравје. Започнува со нормализирање на дејството на крвните садови, а завршува со враќање на видот и зглобовите.

Лесно се будите

Лесно се будите и станувате од кревет наутро. Веќе не мора да се присилувате да станете, да ги истегнете и масирате вкочанетите нозе, 'рбетот и вратот. Наутро, вашето тело е полно со енергија и сила.

Одлична состојба и расположение

Наутро и во текот на денот. Спиете доволно и мирно. Се чувствувате подмладени. Не мора да одите во тоалет ноќе. Ништо не ве боли и немате непријатен мирис.

Вкусен појадок

Ќе го пополните менито со разни производи, веќе не мора да следите строга диета. Ќе го паметите вкусот на храната за која сонувавте досега. Нема веќе диети со малку јагленохидрати. Уживајте во вкусот на вашите омилени јадења!

Херојска сила

Кога ќе ја напуштите куќата, веќе нема да мора да се грижите за нозете бидејќи одењето нема да биде непријатна задача за вас, ќе може да одите цел ден, а нозете нема да ви се уморат и да ви отекуваат. Сандалите, обувките, чорапите не оставаат траги на отечените стапала како јаже од колбас.

Целосна тишина

Вие сте целосно смирени и опуштени. Нема веќе постојани болки што ја нарушуваат вашата свест и не ви дозволуваат да се фокусирате на ништо друго. Кога ништо не ве боли, обичните работи се повеќе впечатливи, како на пр., звуците и мирисите за кои сте заборавиле одамна.

Можете да гледате

Дури и сериозно оштетениот вид почнува постепено да се опоравува. Она што претходно го гледавте низ магла станува јасно.  Повторно може да го видите бројот на автобусите оддалеку и да уживате во убавината на природата.

И што е најважно, ќе го продолжите вашиот живот! Па дури и во староста, ќе се чувствувате здраво и весело. Вашите најблиски нема да мора да се грижат за вас, вие ќе се грижите сами за себе.

Недостаток на DiaDrops низ аптеките во Македонија!

Колку што знаеме, многу е тешко да се купи DiaDrops. Овој производ е ретко достапен. Дали е ова точно? И што би им препорачале на сите дијабетичари во Македонија?

Да, точно е.  DiaDrops е издадена во ограничена серија и затоа не се продава во аптеките. За жал, голем дел заминува во странство и го купуваат приватни клиники.

Но, имам добра вест за читателите на вашето списание: се консултирав со моите колеги и решивме да им понудиме на вашите читатели дел од производството на DiaDrops, по минимална цена. Ние го доставуваме производот по пошта директно до домовите на пациентите. Во кој било град во Македонија.

Еве ги условите за добивање на производот DiaDrops .

Услови:

 • Мора да живеете во Македонија. Не испраќаме DiaDrops во странство.
 • DiaDrops може да добиете САМО ЗА ВАША ЛИЧНА УПОТРЕБА. Бараме од препродавачите да не ги препродаваат DiaDrops за поголем профит. Не е хумано да заработувате пари на болни луѓе! DiaDrops ќе бидат испратени до само едно лице во количина која е потребна за лекување на ЕДНО лице (или две ако има неколку дијабетичари во семејството).

За да учествувате во нашата програма, мора да кликнете на копчето „ЗАВРТИ“ на тркалото со попустите подолу. Во зависност од тоа што прикажува тркалото, можете да добиете DiaDrops со одреден попуст. Може да го завртите тркалото само еднаш.

Искористете ја оваа можност сè додека не ја зграпчи некој друг!

За жал, немаме доволно количини од овој производ за сите дијабетичари во Македонија. Затоа, решивме да му го понудиме на оној што ќе остави барање на страницата побрзо од другите. Ако сакате да го лекувате дијабетесот со овој уникатен производ, ве советувам да го нарачате што е можно поскоро додека е сè уште на залиха.

Внимание! Понудата за DiaDrops завршува наскоро!
Бројот на достапни пакети драстично се намалува!

бројот на пакети со попуст:

19 парч.

Вие може да го пополнете формуларот и да ги купите DiaDrops по намалена цена

Внимание!
Посетителите на нашата страница имаат ексклузивна можност да нарачаат DiaDrops со попуст до 50%! За да го направите ова, завртете го тркалото на среќата со кликнување на копчето „ЗАВРТИ“ и потоа почекајте целосно да запре. Кој знае, можеби вие сте среќникот што ќе може да заштеди малку пари денес! Со среќа!

ЗАВРТИ
Зделка! 4800 MKD
2400 MKD

Нарачајте со попуст или понудата ќе биде препратена до следниот читател!
Понудата истекува за: :

ПОНУДАТА ВАЖИ ДО (СПЕЦИЈАЛНО):КОМЕНТАРИ

Мери
Ви благодарам на љубезноста! Се обидов да купам DiaDrops од друга клиника. Ми рекоа дека се продава за 10 пати повисока цена. Јас одбив. А потоа еден познаник ми го даде линкот до оваа статија. Нарачав од вас и ми го доставија брзо. Веќе се лекувам и има резултати!
Никола
Потврдувам сè што рече лекарот! Метформинот е лош, ги труе луѓето и се заработува пари од него! Го користев седум години. И немав резултати. Нивото на шеќер само растеше и растеше. Работите едноставно тргнаа наопаку. И тогаш ги најдов DiaDrops. Разликата беше огромна. Овој природен производ навистина ја подобри мојата состојба, за разлика од опасните хемикалии. Луѓе, јас ви ги препорачувам DiaDrops на сите.
Наташа
Имав предиспозиција за дијабетес т.е. висок шеќер во крвта. Се чувствував како старица: не можев да одам и да стојам долго време, постојано бев жедна, лицето и нозете ми беа отечени. Буквално за една година стигнав до 120 кг. Со мојата висина, тоа е катастрофа! Дури и го губев здивот при искачување на 2-ри кат и многу се потев. Пред еден месец, го завршив лекувањето со DiaDrops и полека почнувам да се опоравувам. Одењето е многу полесно, нозете ми отекуваат помалку, за 2 месеци намалив 12 кг. Шеќерот во крвта ми е нормален. Полека закрепнувам.
Јовица
Ова е одличен начин за намалување на шеќерот. За еден месец, шеќерот ми падна од 14 mmol/l на 7,9!
Мартин
Благодарам, нарачав. Администраторот ми се јави и го прашав колку пакети се останати. Тој рече дека има над 15, но сѐ повеќе луѓе порачуваат и, се разбира, сѐ повеќе луѓе се свесни за оваа можност. Наскоро ќе го снема.
Ристе
Секоја болест е тортура за некои луѓе и профит за други. Аптеките одамна ги покажаа своите вистински намери – сè што сакаат се нашите пари и нашето здравје!
Роберт
По употребата на DiaDrops веќе немам предиспозиции за дијабетес. Нивото на шеќер ми се спушти во нормала и веќе не се зголемува.
Анета
DiaDrops е РАСПРОДАДЕН!!!!!!!!!! Не можев да направам нарачка. Ми рекоа дека требало да го нарачам вчера, но денес го нема... Веќе се изнамачив со дијабетесот. Не знам што да правам. Се надевав дека DiaDrops ќе ми помогне. Каде можам да ги најдам?
Кате
Ни јас не можев да нарачам. Што да правам??? Еден мој пријател ми ги препорача DiaDrops. Тој беше навистина задоволен и јас сакав да ги порачам, но без успех.
Ели
Здраво на сите! Јас имам 59 години и порано тежев 124 кг, но сега имам 80 кг, а висока сум 168 см. Нивото на гликоза ми е помеѓу 18 и 12 (порано беше 29). Во моментов е 5,0. Користам DiaDrops веќе три месеци. Се чувствувам многу добро од резултатите. Ниту еден лекар не ми помогна, го сакам овој производ.
Борче
Дали повторно ќе се најде во продажба? И кога? Сакам да нарачам!!!
Петар
DiaDrops повторно се продава! На нивната веб-страница напишано е дека клиниката дала уште 1.000 пакети за дијабетичарите во Македонија! Лекарите велат дека тоа е сѐ што може да направат.
Стојан
Благодарам! Го нарачав. Ветија дека ќе го добијам за два дена. Веднаш ќе почнам да го користам.
Томе
Овој производ е одличен. Го користам веќе една недела и веќе ги гледам позитивните промени. Го мерам нивото на шеќер неколку пати на ден. Ми се зголемува многу помалку. Ако вака продолжи, постои можност да бидам подобар.
Перо
Дијабетесот е страшно и подмолно заболување. Го имам веќе 4 години, немав надворешни симптоми, само грлото ми беше суво. Затоа навистина не верувам во ампутации на нозе и слично. Но, еднаш се онесвестив. Ме однесоа во болница и ги направија тестовите. Резултатите беа страшни. Бубрезите беа во состојба пред карцином, крвните садови беа уништени, а лекарите останаа шокирани.
Ана
Татко ми има дијабетес и не сака да пие апчиња. Дали некој знае дали DiaDrops ќе му помогне?
Кристина
Се разбира, ќе му помогне! Треба да ги испроба во секој случај, а DiaDrops е поевтин од метформинот.
Лилјана
DiaDrops е одличен производ. Нашата ќерка доби дијабетес. Таа има само 7 години. Не сакав да ѝ давам хемиски производи затоа што е премногу мала. Се консултирав со многу ендокринолози. Одлучивме да избереме DiaDrops. Ѝ помогна. Нивото на шеќер речиси престана да расте. .
Александра
Ви благодарам! Добив можност да го нарачам додека е сè уште има на залиха!
Јана
Ви благодарам многу за написот, се надевам дека ќе им помогне на луѓето.
Роберт
Благодарам. Пополнив барање.

Нарачајте DiaDrops во Македонија